Symposium Rechtmatigheid

13 Juni

JA, ik wil met rust, zekerheid en vertrouwen,

in 2021 een Rechtmatigheidsverklaring afgeven.

Leer tijdens het symposium Rechtmatigheid niet alleen alles wat je moet weten om concreet, zonder gedoe en zonder torenhoge kosten de rechtmatigheidsverklaring in te voeren.
Maar ook hoe dit jou helpt bij de beheersing (en kostenbesparing) van moeilijke thema’s zoals bijvoorbeeld de Jeugdzorg.

Schrijf u nu in!

Schrijf u in voor het Symposium op 13 juni. De kosten zijn €195,- per persoon.

Locatie: MeetInOffice | De Bleek 13 | 3447 GV | Woerden

Inschrijven:

Stuur een email met in de onderwerpregel: “Inschrijving Symposium” +  de 2 cijfers van de break-outs die u wilt volgen naar: Joostparren@stepincontrol.com.

Bijvoorbeeld: “Inschrijving Symposium 1 & 7”.

Ronde 1

1. De Rechtmatigheidsverklaring

2. Invloed & Impact

3. Rechtmatigheid en het Juridisch kader

4. Veranderd de wereld nu echt?

Ronde 2

5. De Rechtmatigheidsverklaring

6. Invloed & Impact

7. Rechtmatigheid en het Juridisch kader

8. Veranderd de wereld nu echt?

U ontvangt enkele dagen voor aanvang alle relevante informatie en de routebeschrijving in uw mailbox.

Het programma van donderdag 13 juni:

09:00 – 09:30 Ontvangst
09:30 – 10:40

Presentatie Rechtmatigheid

Joost Parren

10:45 – 11:30

Presentatie Financiele rechtmatigheid

Eric van den Hurk

11:30 – 12:15

Presentatie Juridische rechtmatigheid

Kim Hendriks

12:20 – 13:25 Pauze
13:30 – 14:30 Break-out Sessie 1 t/m 4
14:45 – 15:45 Break-out Sessie 5 t/m 8
16:00 – 17:00 Borrel

Break-out sessies & Sprekers

Dagvoorzitter: Desirée Kolman

Desirée Kolman is marketing- en contentstrateeg. Met haar messcherp gevoel voor communicatie én horen & gezien worden begeleidt zij de plenaire sessies van het symposium Rechtmatigheid.

Bij de breakout-sessie “Framework voor impact en invloed” vertaalt Desirée haar visie naar de praktijk.

Breakout-sessie: ’Framework voor impact & invloed’

Eén van de oerbehoeften van de mens is om gehoord of gezien te worden: impact maken, ertoe doen, positieve invloed hebben. Binnen teams en organisaties is dat niet anders. Juist op de werkvloer zijn er vaak goede ideeën die de organisatie oprecht verder kunnen helpen. Hoe krijg je die op de agenda?

In deze breakout help ik je aan een krachtig en eenvoudig framework om jouw visie of ideeën zo te verwoorden dat ze blijven ‘plakken’. Welke woorden kies je? Hoe bouw je je verhaal op? Wat is een slimme manier om iemand geïnteresseerd te krijgen en houden? Hoe krijg je mensen mee en verspreid je jouw idee als een olievlek door de organisatie (zonder het door strotten te duwen)?

Tijdens de breakout-sessie werken we met één of twee casussen uit de groep.

Spreker: Kim Hendriks

Kim Hendriks-Horstman is academisch jurist en mindset-/businessstrateeg. Als organisatiejurist adviseerde zij 12+ jaar bestuurders, managers en directies van verschillende overheidsorganisaties, bij strategische en complexe vraagstukken.

Breakout-sessie: ’Rechtmatigheid en ‘t Juridisch kader

In de breakout neem ik je mee in de vraag “Hoe kom ik Juridisch In Control?” en “Hoe sla ik de brug tussen de werelden van juristen en niet-juristen?”.
Organisatievraagstukken die steeds relevanter worden door de wijzigingen op het gebied van rechtmatigheid. Legal is niet langer alleen maar het speeltje van de afdeling juridische zaken, maar raakt de volle breedte van de organisatie.

Ik help je met een frisse, innovatieve blik naar de juridische wereld te kijken om een positieve golfbeweging in jouw organisatie teweeg te brengen. Onder het motto “Legal is niet saai, maar sexy!” zetten wij samen de eerste concrete stappen op weg naar Juridisch In Control.

Spreker: Eric van den Hurk

Eric is partner en vakspecialist control bij Step in Control.
Als (interim)manager met een 30+ jaar gemeentelijke ervaring, bekleedde hij een breed scala aan gemeentelijke functies variërend van hoofd financiën tot concerncontrol.

Breakout-sessie: ‘De Rechtmatigheidsverklaring’

De wetgeving verandert in 2021, vanaf dan is het college van B&W zelfstandig verantwoordelijk voor de Rechtmatigheidsverklaring van de gemeente. Ik laat je zien hoe de rechtmatigheidsverklaring de gemeente raakt én hoe je hier zonder poeha, zonder torenhoge kosten en zonder de hele organisatie op de kop te zetten aan voldoet.

Ik help je met een concrete invulling van de nieuwe wettelijke vereisten en dat alles onder het motto: Houd het Simpel!

Spreker: Joost Parren

Joost is oprichtend partner en vakspecialist control bij Step in Control. Hij stond aan de wieg van de control-filosofie en het ontwerp van de verschillende control-raamwerken van Step. Als adviseur helpt hij talloze klanten bij de vraag: “Hoe breng ik mijn organisatie, aan de voorkant, In Control?’

Breakout-sessie: “Verandert de wereld nu echt?”.

Door je voordeel te doen met de verandering in het denken over Control, wordt ook jouw wereld meer simpel en beheersbaar in plaats van meer complex. Ik laat je zien hoe je eenvoudig en simpel Control naar de voorkant van jouw organisatie brengt én jouw hele organisatie hierbij betrekt.

Ik help je met de concrete invulling van de (veranderende?) zienswijze op control. Na de breakout heeft deze wereld voor jou geen geheimen meer en weet je exact hoe je vraagstukken zoals de ‘Rechtmatigheidsverklaring’ praktisch en simpel invult! En hoe je lastige onderwerpen zoals de Jeugdzorg beter beheerst met een kostenbesparing tot gevolg!

Benieuwd naar de mensen van Step?